Diós fogas


Hozzávalók:

  • » 1,5 kg fogas
  • » 1 sárgarépa
  • » 1 fehérrépa
  • » 1 kis darab zellergumó
  • » 1 fej vöröshagyma
  • » 10 dkg dió
  • » 2 ek. liszt
  • » 2 ek. vaj
  • » 1 ek. cukor
  • » 3 cl konyak
  • » só

Elkészítés: A halat megpucoljuk, kifilézzük, és megsózzuk.
A fejét és csontjait a zöldségek hozzáadásával kis vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a halat, és készre főzzük. Kiszedjük a léből, majd belekeverjük a liszt és vaj keverékét. Hozzá adjuk a cukrot és a konyakot. A dió felét ledaráljuk, és ezt is hozzáadjuk.
A halat leöntjük a mártással, rászórjuk a maradék durvára vágott diót, és burgonyával tálaljuk.