Dorozsmai molnárponty


Hozzávalók:

  • » 60 dkg tisztított ponty
  • » 6 dkg vöröshagyma
  • » 4 dkg zöldpaprika
  • » 2 dkg paradicsom
  • » 0,3 dl olaj
  • » 10 dkg gomba
  • » 5 dkg füstölt szalonna
  • » 6 g só
  • » 1,5 dl tejföl
  • » 5 g fűszerpaprika
  • » 20 dkg csuszatészta

A halat felszeleteljük, megsózzuk és hűtőbe tesszük. A halcsontból alaplevet készítünk, majd a halfiléket olajban megsütjük. A szalonnát felaprózzuk, és a gombával együtt megpirítjuk.
Ezután pörköltalapot készítünk: a vöröshagymát, fűszerpaprikát megpirítjuk és a hal alaplevet hozzáöntjük. Megsózzuk, paradicsomot és zöldpaprikát adunk hozzá.
A pontyfiléket a pörköltalapban megpároljuk, a tejfölt és a szalonnás gombát ráteszünk, és az egészet készre főzzük.
Végül a csuszatésztát a tejfölös-gombás mártással összekeverjük és a tetejére rakjuk a halszeleteket.