Majonézes halsaláta:


Hozzávalók:

  • 30 dkg halfilé,
  • 45 dkg burgonya,
  • 15 dkg csemegeuborka,
  • 2 közepes alma,
  • 2 főtt tojás,
  • 7 evőkanál kész majonéz,
  • 1 púpozott evőkanál mustár,
  • 1 csapott evőkanál porcukor,
  • 1 mokkáskanál só,
  • 1 citrom leve!

Elkészítés:
A burgonyát hámozd meg, vágd kb. fél cm-es karikákra, és enyhén sózott vízben főzd meg! A tojásokat keményre kell főzni, tehát forrástól számítva kb. 10 percig hagyni, kell a vízben! A halfilét szintén főzd meg sós vízben, majd mikor mindhárom kihűlt, de legalábbis langyosak, hozzákezdhetsz a további munkálatokhoz. A halat, a burgonyát, az uborkát, a meghámozott almát és a főtt tojást együtt vágd vékony csíkokra! A majonézt, a mustárt, a porcukrot, a sót és a citrom levét (nem, muszáj egy egész citromot kifacsarni, csak akkor, ha szereted a kissé savanykás, fanyar ízeket) keverd el egymással!
Ez után már csak annyi teendőd maradt, hogy a csíkokra vágott finomságokat a mártásba szórod, és jól megforgatod, de óvatosan, nehogy teljesen összetörjenek.
Ezzel készen is vagyunk! A tálban lévő halsalátát díszítheted egy citromkarikával, esetleg még petrezselyem zöldjével. Kis hűtés után máris fogyasztható!