Süllő vörösborral


Hozzávalók

  • 2 db. kb. félkilós süllő
  • 10 dkg vaj
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 4 kanál paradicsomlé
  • 1-2 kanál ecet, só.

Elkészítés:A megtisztított halakat hosszában kettévágva kicsontozzuk, a filéket besózzuk. A halcsontokat, fejeket 2 dl vízben addig főzzük, míg a víz felére apad. A megforrósított vajban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, feltöltjük a borral, hozzáadjuk a paradicsomot, 1-2 kanál ecetet, megsózzuk, hozzászűrjük az alaplevet. A mártás kis lángon, fedő alatt 10-15 percig főzzük, akkor belerakjuk a haldarabokat és egyenletes, lassú tűznél kb. 20 percig pároljuk, kevergetés nélkül. Párolt rizzsel tálaljuk