Tejszínes-fokhagymás pisztráng petrezselyemmel


Hozzávalók:

  • 4 szép nagy pisztráng, megpucolva, egészben
  • 4 csokor petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • Tálaláshoz:
  • 1 citrom

Ajánlott köret:
Petrezselymes pirított burgonya:
10 burgonya, só, 2 kanál vaj, 1 csomag petrezselyem
citromlével ízesített friss fejes saláta, paradicsommal

A halakat sózzuk be, és pici borssal is fűszerezzük. A tepsibe öntsünk kevés olívaolajat. A petrezselymet mossuk meg, töröljük meg, és úgy vágjuk fel apróra, hogy a fokhagymát is közétesszük, együtt szeleteljük. A fokhagymás petrezselyemmel borítsuk be a halakat, majd fektessük őket a tepsibe. Öntözzük meg fehérborral és tejszínnel úgy, hogy beborítsa a halakat. Alufóliával letakarva pároljuk közepes hőfokon, majd ha megpuhult, vegyük le a fóliát, pirítsuk meg.