Vörösboros halászlé


Hozzávalók:

  • 1 1/2-2 kg vegyes hal,
  • 15 dkg vöröshagyma,
  • 1 közepes nagyságú burgonya,
  • só,
  • 1 nagy paradicsom,
  • 2 zöldpaprika,
  • 1 púpozott evőkanál pirospaprika,
  • 1 szárított paprika,
  • 1 dl vörösbor,

1 A halakat megtisztítom, kibelezem. A nagyobb halak fejét, farkát levágom, és fazékba teszem.
Hozzáadom a tisztított, apróbb halakat, a durvára összevágott hagymát és a burgonyát, 2 liter vizet ráöntve alaplevet főzök. (Addig forralom, amíg a halhús a csontokról magától le nem válik.) Ezután leszűröm, és fakanállal átnyomkodom szűrőn az egészet.
2. A halakat felszeletelem, megsózom, majd az alap-lébe teszem. Hozzáadom a karikára vágott paradicsomot, a kicsumázott zöldpaprikát, a pirospaprikát, a szárított paprikát és kevés sót. Kb. 20 percig főzöm takaréklángon. Mielőtt kész, beleöntöm a vörösbort is, és készre forralom